آشنایی با مراحل کاشت داشت وبرداشت انار
موقعیت انار در ایران :
در تمامی استان های کشور که در حاشیه کویر مرکزی قرار دارند کشت وکار انار از قدیم الایام به عنوان یک محصول اقتصادی رونق ویژه ای داشته است.
در استان خراسان به دلیل سطح زیر کشت زیاد انار (در شهرستانهای حاشیه کویر) آن را به عنوان یکی از عمده ترین منابع درآمد اقتصادی کشاورزان در آورده.کشت واریته هایی از انار مثل بجستونی ،شیشه کپ وشیرین قند کاشمری که دارای ارزش صادراتی هستند،در استان خراسان باعث رونق آن شده است.
پنج استانی که بالا ترین سطح تولید و کاشت انار را در کشور دارا می باشند،بترتیب عبارتند از : فارس ، خراسان ، مرکزی ، اصفهان ، یزد .
سطح زیر کشت انار در ایران :
در سال زراعی 1376-1375 برابر 51826 هکتار بوده و مقدار تولید انار کشور 573843 تن بوده .توجه : عملکرد مطلوب انار در هکتار 30 تن است .
تاریخچه انارکاری در ایران :
شواهد موجود،نوشته های مورخین وآثار به جای مانده وحک شده بر دیواره های سنگی تخت جمشید نشان دهنده بومی بودن انار در ایران است.
واژه های انار ،هنار ،نار از القاب پارسی هستند که دربعضی کشورهای از آنها استفاده می شود.
تاریخچه انارکاری در جهان :
